انواع تومورهای مغزی به اختصار

انواع تومورهای مغزی به اختصار
دسته‌بندی جراحی
نویسنده admin
زمان مطالعه 7
تاریخ انتشار ۳۰ تیر ۱۴۰۳

تومورهای مغزی بر اساس محل رشد و نوع آنها به گریدهای مختلف تقسیم می‌شوند. برخی از انواع شایع تومورهای مغزی شامل گلیوما (الیگودندروگلیوما، آستروسیتوما، اپاندیموما)، مدولوبلاستوما، مننژیوم، شوانوما، گانگلیوگلیوما، کرنیوفارنژیوما و تومورهای هیپوفیز هستند. این تومورها می‌توانند خوش‌خیم یا بدخیم باشند و روش‌های درمانی مختلفی از جمله جراحی، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی برای آن‌ها وجود دارد.

انواع تومورهای مغزی به اختصار

تومورهای مغزی را بر اساس محل رشد غده و نوع آن، با نام‌های علمی مختلفی دسته‌بندی می‌کنند که میتوانند طبق توضیح بالا از گرید ۱ تا ۴ متفاوت باشند.

پس از نمونه بردای یا جراحی و تشخیص گرید آن، احتمالاً نوع بیماری شما با استناد به نامی علمی از انواع تومور مغزی به شما معرفی می‌شود که غالباً شامل یکی از نامهای زیر است و با مطالعه انواع این بیماری می‌توانید آشنایی بهتری با نوع بیماری خود پیدا کنید.

گلیوما

گلیوما در واقع به یک تومور خاص اشاره نمی‌کند و شامل یک نام کلی از تومور از منشا بافت گلیالی خود مغز میباشد مثل الیگودندرو، آپاندیموما و یا آستروسیتوما و…

الیگودندروگلیوما

نوعی از تومورهای گلیومایی الیگودرندروگلیوما است که در قسمت الیگودندروسیت مغز رشد می‌کند و با وجود آن که سرعت رشد کمی دارد، اما به دلیل نفوذ به بافت‌های داخلی اجزای مغز، معمولاً تنها با جراحی مغز درمان نخواهد شد و پس از جراحی نیاز به چند مرحله شیمی درمانی یا پرتو درمانی خواهد داشت. گرید این نوع تومور معمولاً دو است.

آستروسیتوما

دومین نوع از تومورهای گلیومایی آستروسیتوما است که در سلولهای آستروسیت مغز تشکیل می‌شود و میتواند سرعت رشد و تکثیر پایین یا بالا وتوانایی نفوذ به بافت‌های مغز را نیز داشته باشد. گرید این تومور می‌تواند از یک تا چهار باشد و بسته به گرید آن، میزان خطرش متفاوت خواهد شد.

اپاندیموما

نوع دیگر تومورهای گلیومایی تومور آپاندیموما است که در بخش اپاندیمال مغز(داخل بطنها) تشکیل می‌شود و به دلیل گسترش سلول‌های تومور این تومور در مایع مغزی و نخاعی ، ممکن است سبب هیدروسفالی شود.

انواع تومورهای مغزی به اختصار

مدولوبلاستوما

تومور مغزی مدولوبلاستوما در قسمت نورواکتودرمال مغز رشد می‌کند و از آنجایی که اغلب این تومورها گرید نوع ۴ هستند، امکان رشد و تکثیر آن‌ها در تمام سیستم عصبی مرکزی وجود دارد. اغلب این تومور در کودکان شیوع دارد و اگر چنانچه به موقع تشخیص داده شود، امکان درمان آن نیز با جراحی و رادیوتراپی وجود خواهد داشت.

مننژیوم

مننژیوما شایعترین تومور مغزی خوش خیم مغزی است وغالباً گرید یک و یا دو هستند و این تومورها در قسمت مننژ مغز تشکیل می‌شوند و اغلب موارد با جراحی درمان می شوند

شوانوما (نورینوما)

نورینوما یا شوانوم مغزی در قسمت غلاف اعصاب جمجمه ای مغز تشکیل می‌شوند معمولا عصب ۸ یا شنوایی و جزو تومور خوش خیم مغزی هستند. رشد این غدد به دلیل نزدیکی به ساقه مغزو اعصاب شنوایی ، ممکن است سبب ایجاد اختلالاتی در زمینه شنوایی فرد و یا سیستم تعادلی فرد شوند و به همین جهت، در صورت شناسایی باید هر چه سریع‌تر مورد جراحی و یا درمان‌های دیگر قرار بگیرند.

گانگلیوگلیوما

اغلب در کودکان و نوجوانان دیده میشود و باعث تشنج میگردد وبه صورت نادر در بزرگسالان شناسایی شده و گرید این تومور نیز در اغلب موارد یک یا دو بوده که با جراحی قابل درمان

انواع تومورهای مغزی به اختصار

کرنیوفارنژیوما

از جمله تومورهای خوش خیم با گرید یک یا دو می‌توان به تومور مغزی کرنیوفارنژیوما اشاره کرد که در ناحیه فوقانی غده هیپوفیز یعنی در قسمت زیرین مغز تشکیل می‌شود و در اغلب بیماران باعث ایجاد اختلالات هورمونی می‌شود. همچنین رشد بیش از حد این تومور می‌تواند سبب ایجاد اختلال در بینایی فرد شود. چالش اصلی تومور کرنیوفارنژیوما این است که جراحی آن نیز با ریسک از دست دادن بینایی همراه است و انتخاب اینکه عمل انجام بگیرد یا خیر، با فرد بیمار خواهد بود.

تومورهای هیپوفیز

غده هیپوفیز یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین غدد درون ریز بدن است که در قسمت تحتانی مغز قرار گرفته و عملکرد بسیاری از اندام‌های بدن و همینطور غدد دیگر را تحت تاثیر عملکرد خود قرار می‌دهد. تومور هیپوفیز بر اساس هورمونی که ترشح می کند انواع مختلفی دارد و بیماریهای مختلفی ایجاد میکند اما اغلب این تومورها از نوع خوش خیم بوده و با عمل جراحی یا دارو درمانی می‌توانند تا حدود زیادی درمان شوند.

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *